Domácí čokoláda je zpravidla poslední ingrediencí, kterou potřebujeme k výrobě vánočního cukroví. Recept na domácí čokoládu je přitom jednoduchý a není třeba si kupovat polevy, nebo rozvařovat čokoládu na vaření. Výhoda domácí čokolády je především v tom, že je pouze z těch surovin, které do ní sami dáte.
Domácí čokoládu podle tohoto receptu můžete zalévat do formiček a po zchladnutí v ledničce či si tak vyrobit domácí čokoládu pro návštěvy. Domácí čokoládu z formiček mají rády především děti.
Domácí čokoláda
Přísady na domácí čokoládu
25 dkg tuku
20 dkg cukru
10 dkg kakaa
2 lžíce škrobu
Postup přípravy domácí čokolády
Ve vodní lázni rozpustíme tuk. Zatím smícháme cukr, kakao a škrob a tuto směs vmícháme do rozehřátého tuku. Vše mícháme, dokud nemáme hladkou čokoládu. Necháme trochu ztuhnout a použijeme na zdobení. Čokoládu samozřejmě můžeme opětovně rozehřát. Pokud potřebujete čokolády více, pouze rovnoměrně zvyšte množství surovin.
Na co se hodí
Domácí čokoláda se hodí na většinu vánočního cukroví, zejména na kokosové cukroví ze strojku, linecké cukroví, či vánoční košíčky. Pokud si chcete udělat domácí čokoládu zdravější, snižte množství cukru, který můžete úplně nahradit například stévií.