Máme pro vás recept na tu nejlepší tvarohovou bábovku. Bábovek je samozřejmě spousta druhů, existuje například bábovka olejová, bábovka s ořechy, bábovka hrníčková dokonce i bábovka z brambor a mnoho dalších. Každý máme nejvíce rádi tu, kterou dělala naše maminka nebo babička. Tou bývá často bábovka tvarohová, která je oproti jiným bábovkám navíc krásně vláčná. Pokud máte rádi bábovku s rozinkami nebo kandovaným ovocem, můžete tyto ingredience přidat i do tvarohové bábovky. Bábovka je navíc velmi rychlá, na rozdíl třeba od čokoládového dortu, proto ji můžete péct pro všechny vaše návštěvy.
Podívejte se na náš recept na nejlepší tvarohovou bábovku.

Tvarohová bábovka – recept
Přísady pro tvarohovou bábovku
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 g másla
1 tvaroh plnotučný (ve vaničce)
1 lžíce kakaa
Postup přípravy tvarohové bábovky
Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem, vanilkovým cukrem a cukrem klasickým.Následně přidáme tvaroh a opět utřeme.
Smícháme mouku a prášek do pečiva a tuto sypkou směs zamícháme do utřeného tvarohu se žloutky a cukrem a máslem. Z bílků ušleháme pevný sníh. Sníh okamžitě, ale opatrně vmícháme do již připraveného těsta na tvarohovou bábovku. V tento okamžik můžete do těsta přidat také ořechy nebo rozinky.
Těsto na tvarohovou bábovku je spíše hutné. Z těsta oddělíme třetinu, do které vmícháme kakao. Zbylé dvě třetiny přelijeme do vymazané formy na bábovku. Následně přidáme i třetinu s kakaem, kterou opatrně částečně vmícháme do ostatního těsta, tím vznikne typické mramorování.
Forma na bábovku se vymazává tukem a vysypává hrubou moukou.
Tvarohovou bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Asi po 10 minutách teplotu trouby snížíme na 180 stupňů a pečeme bábovku ještě 30 až 40 minut.