Rebarborový koláč je pravou jarní pochoutkou. Rebarbora, ze které se dělá, se totiž může používat pouze na jaře, protože zhruba od poloviny června obsahuje tato rostlina příliš mnoho kyselin. Jestli máte z rebarbory strach, že je přeci kyselá, tak se nebojte, kyselost se snadno neutralizuje pomocí krupicové kaše. A rebarbora je samozřejmě zdravá! (adsbygoogle = [...]
Velikonoční jidáše se tradičně pekly na Zelený čtvrtek. Svým tvarem velikonoční jidáše symbolizují provaz, kterým se oběsil Jidáš. Pojídání jidášů mělo podle pověr člověka ochránit např. proti uštknutí hadem, bodnutí hmyzem nebo i lidskou zradou. Jidáše jsou poměrně suché, doporučujeme je proto potřít medem nebo máslem. Podívejte se na náš recept na velikonoční jidáše.
Velikonoční mazanec, někdy též velikonoční bochánek, je jedním ze symbolů Velikonoc. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a vydrží i několik dní uchovaný, aniž by ztratil ze své chutě. Náš recept na velikonoční mazanec, který pro vás máme, je ze tři čtvrtě kila mouky. Mazanec bude po upečení velký tak akorát. Vejde se do trouby, ale zároveň [...]
Velikonoční beránek patří k velikonocům, jako Ježíšek k vánocům. Máme pro vás recept na velikonočního beránka, který zvládne úplně každý. Pečení velikonočního beránka se vztahuje k židovské a křesťanské tradici, podle které byl beránek obětí věřících Bohu. Konkrétně byl beránek obětován všemi židovskými rodinami před vyvedením z Egypta, protože jim Bůh nařídil, aby udělali beránčí [...]
Máme pro vás recept na tu nejlepší tvarohovou bábovku. Bábovek je samozřejmě spousta druhů, existuje například bábovka olejová, bábovka s ořechy, bábovka hrníčková dokonce i bábovka z brambor a mnoho dalších. Každý máme nejvíce rádi tu, kterou dělala naše maminka nebo babička. Tou bývá často bábovka tvarohová, která je oproti jiným bábovkám navíc krásně vláčná. [...]
Spojení čokolády a dortu je prostě úžasné, a proto většina z nás po čokoládovém dortu touží. Ovšem problém může být, jak takový vysněný čokoládový dort udělat. Receptů na čokoládový dort je spousta, ale většina z nich je příliš složitých nebo ošizených. Například rada použít na slepení částí čokoládového dortu marmeládu místo pořádné čokoládové náplně zhorší [...]