Rafaelo – domácí kuličky z kondenzovaného mléka

Rafaelo jsou velmi oblíbené sladké kuličky, které si můžeme koupit, ale především udělat sami doma. Rafaelo kuličky mají jednoduchý recept, který zvládne každý. Výhodou kuliček rafaelo je, že jde o nepečené cukroví. Kuličky rafaelo tak stihnete připravit doslova za pár minut.

Rafaelo
Rafaelo kuličky

Recept na kuličky rafaelo

Přísady:
1 slazené kondenzované mléko (salko)
300 g strouhaného kokosu
100 g mandlí
Papírové košíčky

Postup přípravy rafaelo kuliček

Smícháme mléko a 200 g kokosu. Po řádném promíchání necháme hmotu na rafaelo kuličky ztuhnout několik hodin, nejlépe přes noc, v lednici.

Mandle oloupeme, na což použijeme starý osvědčený způsob. Nejprve mandle spaříme vařící vodou a  po chvilce je snadno vyloupneme ze slupky, musíme pouze dát pozor, aby nám mandle opět nevychladli, pak už by loupat nešli.

Z kousku těsta vytvarujeme kuličku, do jejíhož středu umístíme mandli a kterou obalíme ve zbytku kokosu. Kuličku položíme do košíčku a necháme opět ztuhnout v chladu.

Kuličky vydrží v chladu i několik týdnů, dobrou chuť!

Přečtěte si také:
Sněhové pusinky, indiánky – vánoční cukroví z bílků

Vánoční cukroví – vanilkové rohlíčky, košíčky, pracny

Vánoční cukroví – linecké cukroví a ořechy

Vánoční medové perníčky

Kokosové cukroví ze strojku a kokosky, recepty